A Pál utcai fiúk a Vígszínházban

Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című regényét először 1907-ben olvashatták az emberek, azóta már filmen (1969) is láthattuk a történetet, és sokféle színdarab is készült belőle, 2016. november 5-én pedig a Vígszínházban is bemutatták. A zenés színdarab sikere minden várakozást felülmúlt.

A történet két bandáról, a Pál utcaiakról és a Vörösingesekről szól, akik egy grund nevű hely megszerzéséért küzdenek. A regény nagyon érdekes: tele van érzelmekkel és izgalmakkal. A könyv nemcsak Magyarországon vált ismertté, a világ minden táján olvassák. Olaszországban és Japánban több iskolában kötelező olvasmány. De nem is kell ilyen messze menni! Nálunk a Hermanban is el kell olvasni minden ötödikesnek.

A színdarab egyszerűen csodálatos! Tele van humorral, érzelmekkel, eszméletlenül jó és fülbemászó dalokkal, és ami a legfontosabb: kiváló színészekkel.

A darab főszereplője két iszonyú tehetséges fiatal színész, Wunderlich József (Boka János) és Vecsei H. Miklós (Nemecsek Ernő), akik nagy átéléssel játsszák a szerepüket. Véleményem szerint a siker nagy részben az ő teljesítményüknek köszönhető. A dalok szövegét a kiváló dalszövegíró, Geszti Péter írta, a zenéket pedig a híres zeneszerző, Dés László szerezte.

Nekem nagyon tetszett az előadás. Mióta láttam, szinte minden nap a dalait énekelgetem. Minden érdeklődőnek nagyon nagy szeretettel ajánlom ezt az óriási élményt nyújtó, fenomenális színdarabot. 

Rák Olivér 6.b