Évértékelő

Eltelt egy újabb fárasztó és eseménydús tanév a Hermanban. Rengeteg élményben volt részünk idén is. A Herman Hírmondónál úgy döntöttünk, hogy az év végén csinálunk egy top 5-ös listát az idei hermanos eseményekből, napokból, történésekből.  

 5. Halloween 

Ebben az évben is nagyon szuper volt a halloweeni parti. A Herman folyosóin és termeiben nagyon érdekes és ijesztő jelmezeket láthattunk. A nyolcadikosok idén is kitettek magukért a feladatok megszervezésében, a többi diák pedig ismét nagyon érdekes halloweeni tököket készített  a kiírt versenyre. Köszönjük, hogy idén is részt vehettünk ebben a klassz programban. 

 4. Március 15-ei előadás 

 Március 15-én egy a szokottnál sokkal izgalmasabb előadást láthattunk a Szent István Zeneházban  Mantz Márton és  Feith Izabella 5.C osztályos tanulók főszereplésével. A darabban különleges effekteket, érdekes dalokat és híres Petőfi-verseket is láthattunk, hallhattunk. Nagyon élveztük az idei előadást. 

 3. Herman Ottó Nap 

 A Herman Ottó Nap idén egy nagyon különleges témát kapott. Minden állomás egy országot szimbolizált, amelyen ha teljesítettük az adott feladatot, akkor különböző mennyiségben fabatka nevű papírpénzeket kaphattunk. A fabatkákat kilométerekre válthattuk be, a cél pedig az volt, hogy minden osztály  megszerezzen negyvenezer kilométert, tehát körbeutazza a világot. 

2. Sportnap 

A sportnap nagyon különleges és sokszínű volt. Idén nem egy közeli sportpályára, hanem a Városligetbe mentünk el. Nagyon sokféle élménnyel lehettünk gazdagabbak azon a napon. Fociztunk, pingpongoztunk, kosaraztunk, futottunk, lábtengóztunk, és még rengeteg érdekes dolgot kipróbáltunk. A nap a városligeti programok után sem ért véget, hiszen 14:00-kor elkezdődött az szokásos tanár-diák kosárlabdameccs. Idén a diákok hihetetlenül ügyes csapata nyerte meg a versenyt. Gratulálunk nekik! 

1. Hermanos pólók és pulcsik 

 A diákönkormányzat már régóta tervezte, hogy minden hermanos diáknak pólót és pulcsit csináltasson. Szerencsére idén valóra vált az elképzelés. Tavaszi szünet előtt a pólók, majd május közepén a pulcsik is megérkeztek az iskolába. Véleményem szerint ezek a ruhák összekötnek bennünket, akárhol is vagyunk, ha meglátunk valakit ebben a pólóban vagy pulcsiban, egyből tudjuk, ugyanonnan jöttünk. 

Az idei tanév nagyon hasznos volt. Fejlődtünk, fontos eredményeket értünk el a versenyeken. Biztos vagyok benne, hogy mindenki keményen dolgozott szeptember óta, és megérdemli a két és fél hónapos pihenést. Most pedig szeretnénk minden Hermanosnak boldog, élményekkel teli és csodás nyarat kívánni!!! 

Rák Olivér 6.b