KITEKINTŐ

Az ókori Egyiptomról talán a legérdekesebb tanulni a történelemórán. Csodás építményeik, híres uralkodóik és kiemelkedően fejlett orvostudományuk teszik olyan híressé őket. Díszes koporsóik és számos istenük pedig még érdekesebbé varázsolja az ókori egyiptomiakat számomra.

Idén a családommal Szardínián, egy olaszországi szigeten töltöttünk egy hetet. Amikor életem első repülőútja után leszálltunk, felhívták a figyelmemet, hogy homokot elhozni lopás és bűncselekménynek számít. Először nem értettem, hogy miért akarna bárki is homokot lopni, de amikor megtudtam, hogy Európában egyedül Szardínián vannak fehér homokos...

Római utazás

2019.05.23

Tavaly nyáron a szüleimtől egy kirándulást kaptam szülinapomra: elutaztunk anyával, az unokatesómmal, Benivel és az ő anyukájával, Szilvával.

A harckocsik (más néven tankok) története egészen az első világháborúig nyúlik vissza, ahol az állóháború miatt találták fel őket. Ilyenkor a harctereken rengeteg lövészárok volt, és nagyon nehezen lehetett elfoglalni az ellenség területeit. Ezért olyan hadieszközt kellett készíteni, ami áthatol a szögesdrótokon és a védelmi árkokon, valamint még...

A macskák

2019.02.04

A macskák nagyon ismert és kedvelt állatok, sőt, a kutyákkal egyetemben talán a legnépszerűbbek is. A két állat jelleme és tulajdonságaik azonban homlokegyenest ellenkezőek. Különbségeik ellenére mindkettő szinte azonos mértékben képes kapcsolatot teremteni az emberrel.

Szeged

2019.01.22

Szeged egy megyei jogú város, és Magyarország harmadik legnagyobb városa, Csongrád megye székhelye, a Tisza és a Maros összefolyásánál helyezkedik el.

London

2018.09.18

London Anglia fővárosa. Odáig Budapestről több mind ezer kilométer vezet. Én egyszer voltam ott.

Amikor úgy gondolod, hogy a Föld nagy, akkor tévedsz. Tegyük fel, hallottál már a Naprendszerről (na, jó, biztos ismered). A Föld ennek egy része csupán. A Naprendszer központi csillaga a Nap, és az égen több millió csillag van (már amit ismerünk), ebből is látszik, hogy a Föld nem lehet olyan nagy, mint gondolod.