ÉLMÉNYBESZÁMOLÓK

SuperFly

2019.12.05

Az őszi szünet előtt, egy szép csütörtöki délutánon elmenetünk a SuperFly nevezetű trambulinparkba.

Október végén szokásunkhoz híven ismét ellátogattunk a Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnáziumba, ahol A Zuglói Filharmónia Haj, Rákóczi, Bercsényi.... című előadását hallgattuk meg. A műsor témája: szabadsághősök a magyar történelemben volt.

A Zuglói Herman Ottó Tudásközpont Általános Iskolában október 25-én, pénteken megtartottuk a halloweeni bulit. Jó volt, jól sikerült.

Sziklakórház

2019.11.13

Pálfy Jenő haditudósító vagyok, és ma ellátogattam a budai vár alatti barlangrendszerben található Sziklakórházba. A cikk megírásához személyes segítséget kaptam a kórház orvosaitól és nővéreitől.

Évértékelő

2019.06.20

Eltelt egy újabb fárasztó és eseménydús tanév a Hermanban. Rengeteg élményben volt részünk idén is. A Herman Hírmondónál úgy döntöttünk, hogy az év végén csinálunk egy top 5-ös listát az idei hermanos eseményekből, napokból, történésekből.

Az erdei iskola nagyon jó volt. Élményekkel teli értünk haza, bár utána nagyon jó volt otthon...

Október 26-án a suliban újra átélhették a diákok a minden évben október végén megrendezésre kerülő halloweeni partit. Tanáraink és a nyolcadikosok idén is jobbnál jobb halloweeni feladatokkal tették próbára ügyességünket. Voltak új, ebben az évben felavatott, és már jólismert feladatok is.

Idén nyáron két napot Egerben töltöttünk a nagymamámmal. Számunkra ismeretlen volt a város, mivel még nem jártunk ott. A szállásadónktól kértünk tanácsot, hogy miket nézzünk meg, miket tanácsol. Egy marcipánmúzeumot, a Kopcsik Marcipániát ajánlotta. Szerencsére közel is volt a szállásunkhoz, így egyik délután el is látogattunk oda.

2018 tavaszán az osztállyal elindultunk a budapesti Bűvösvölgybe. Mikor megérkeztünk, három tízfős csoportra osztottak minket, majd elindultunk az első állomás felé, ami nekünk a színészkedés volt.

Október 26-án és 27-én volt a minden évben kétszer megrendezett hermanos papírgyűjtés őszi alkalma, amikor ismét rengetek papírt gyűjtöttek az osztályok.