NEKTEK AJÁNLJUK

2646-ban járunk a Föld nevű bolygón. A legjobbak iskolája a Heim. A tengerek megnőttek, a 3. atomháború után Európa nagyrésze lakatan, egyedül a Nyúl-szigeten (a Brit-szigeteken) laknak, de ott is elvadult emberek.

War Thunder

2019.11.07

A War Thunder egy 2012-ben kiadott játék, amiben játszhatunk második világháborús és már újabb járművekkel is. Alapból csak hajózni, repülőt és tankot vezetni lehet, de ha már sokat játszol, akkor elérhetővé válnak a helikopterek is.

Beköszönő

2019.10.10

Már egy hónap is eltelt az új tanévből, s ez az alatt az idő alatt az újságíró szakkör tagjai sem tétlenkedtek. A Herman Hírmondó szerkesztősége új tagokkal bővült, és van olyan is, aki egy év kihagyás után tért vissza hozzánk. Idén is sok színes tartalommal töltjük meg honlapunkat: beszámolunk az iskolai programokról, történésekről, ajánlunk...

Az élet ízei

2019.03.21

Mindig is nagy rajongója voltam a gasztro filmeknek, de számomra mindegyiket felülmúlja egy, az Élet ízei. A film 2015-ben jelent meg a mozikban. A produkcióban több híres színész is feltűnt, többek között az Oscar-díjas Helen Mirren.

Ki ne ismerné Sherlock Holmes-t, a világhírű detektívet, Sir Arthur Conan Doyle könyveiből? Ha nem is olvastál egyetlenegy könyvet sem, akkor is már biztosan hallottál róla, mivel a Doyle története olyan népszerű lett, hogy meg is filmesítették.

Sok kávézóban voltam már életemben, de egyik sem volt olyan különleges, mint a Tűzoltó utca 22-es szám alatt található Rengeteg RomKafé nevű kávézó és forrócsokizó. A kávézó tulajdonosa, Szabó Tibor 2008-ban Miskolcon nyitotta meg a helyet, amit akkor még teaháznak szánt, de a Miskolcon töltött négy év alatt a teázó kávézóvá és forrócsokizóvá...

Augusztusban elutaztunk Ausztriába, és az utolsó napon ellátogattunk a melki apátságba. Az apátság, melyet a bencés szerzetesek alapítottak, a világörökség részét képező osztrák Dunakanyar, Wachau mentén található.

Idén szeptemberben is elindult az újságíró szakkör. Megmaradtak a tavalyi szerkesztőink és újságíróink, akik már hatodikosok lettek. Bővültünk új tagokkal is, akiknek még sokat kell tanulniuk, viszont a tapasztaltabbak sokat segítenek nekik.

Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című regényét először 1907-ben olvashatták az emberek, azóta már filmen (1969) is láthattuk a történetet, és sokféle színdarab is készült belőle, 2016. november 5-én pedig a Vígszínházban is bemutatták. A zenés színdarab sikere minden várakozást felülmúlt.