A drónok

A drónokat négy részre lehet osztani attól függően, hogy mire használják őket:  vannak játék, filmes és katonai drónok, valamint már egyre több permetező drón is létezik. 

Az első kategóriába olcsóbb, kisebb, kezdő drónok tartoznak, mint például a Syma X5 és az X22. A filmes kategóriában vannak kisebbek és nagyok is, ezeket könnyebb kezelni, és jobb a kamerájuk. Katonai drónja először az USA-nak lett, ez radarral és rakétákkal van felszerelve. A filmes drónok részei az áramkör, az akkumulátor, a kamera, a váz, a motor és a gimbal. A gimbal egy kamerastabilizátor és mozgató, amivel nagyon finoman kell bánni. Ezeknek az ára nagyon magas, ebből is látszik, hogy nem játékok.  A filmes drónok motorja erősebb, és nehezebbek is. Fő gyártója a DJI. Illetve fel vannak szerelve szenzorokkal, amik ellátnak 7 méterre is, és megakadályozzák, hogy bárminek nekivezessük a drónt. Áttérve a permetező drónokra, már Ázsia több részén is alkalmazzák ezeket az eszközöket permetezésre. Ez sokkal hatékonyabb, mint emberekkel elvégeztetni ezt a munkát. A katonai drónok semennyiben nem hasonlítanak a megszokott drónok alakjára. Olyan az alakjuk, mint egy repülőnek, és fel vannak szerelve megfigyelő eszközökkel és fegyverekkel. Akkorák is lehetnek, mint egy kisrepülő. Ezeket is földről irányítják, de sokkal bonyolultabb kezelni, mint egy filmes vagy egy játék drónt.

Hogyha te is szeretnéd kipróbálni a drónózást, akkor a játék drónokat ajánlom, mert nem annyira drágák és tökéletesen lehet vele tanulni az irányítását. Nagyon kell figyelni arra, hogy lehetőleg 200 gramm alatti drónt vegyél, mert arra nem vonatkozik semmi szabály. Remélem, érdekesnek találtad az ismertetőt, és meghoztam a kedved a drónozáshoz. 

Dömötör Bende 6.B