A jövő iskolája

A jövő iskolája sokkal modernebb lesz, mint a mi iskolánk.

Az emeletek között lifttel lehet közlekedni, a diákok digitális órával üzenhetnek. A papírból készült tankönyveket laptopokra és tabletekre váltják le. A házi feladatokat is ezekre jegyzik fel. Ha a tanulók megbetegszenek, akkor a saját digitális eszközeikkel otthonról is tudnak tanulni. A tornaterem is elektronikus eszközökkel lesz felszerelve, amik segítik a sportolókat. Számlálják a pulzust, a feladatok mennyiségét, idejét. A rajzóra is számítógépes programokkal zajlik. A történelemórán pedig hologrammal mutatják be az eseményeket és a történelmi személyeket a gyerekeknek. 

A diákok elküldik a saját eszközeiken keresztül a házi feladatot a tanárnak, ő pedig kijavítva küldi vissza. Mindenhol interaktív táblák lesznek, és az összecsukható padoknak meg székeknek köszönhetően a termek könnyen átrendezhetőek lesznek. A felelések és a dolgozatok úgy mennek, hogy a tanulók megkapják a kérdéseket, amikre a tableteken kell válaszolniuk.

Bár én a régi módszert szeretem, szeretek a könyvben lapozgatni, szeretem a ceruzát használni, viszont a jövő iskolája sokkal takarékosabb és praktikusabb, modernebb lehet, mint a mai iskolák.

Bujáki Flóra, Czangár Alma, Pleskonics Milán, 4.a