Az emberek országa - Kalaallit Nunaat

2646-ban járunk a Föld nevű bolygón. A legjobbak iskolája a Heim. A tengerek megnőttek, a 3. atomháború után Európa nagyrésze lakatan, egyedül a Nyúl-szigeten (a Brit-szigeteken) laknak, de ott is elvadult emberek.

A könyv a Heim egyik legjobb diákjáról, Umiáról és egy szabályszegő stratégáról, Nanoukról szól. A Heim alatt van egy ősi forrás, amelyből a diákok minden nap isznak. Umia egy alkalommal, mikor egyik órájára megy, azt látja, hogy egy anyagot öntenek bele, és így mindenki elfelejti a múltját. Ez arra jó a társadalom szerint, hogy a múlt ne befolyásolja a jövőt. Rájönnek, hogy ők ketten testvérek, és a családjuk Normand városában van. Ám nem tudnak elszökni, mert az bűncselekmény, amiért akár elküldhetik őket a mai Afrika területére a bányász kolóniákhoz. Ám egy hagyományos szertartáson megtámadják őket, és egy tuavin (föld alatti mágneses gyorsvasút) szervizalagútjában elindulnak északra. Ám ott nem lelik a szüleiket. Kiderül, hogy az apjuk meghalt, az anyjuk pedig a bányász kolóniákon takarítónő. Vajon családjukat vagy a hazug hazájukat követik?

Szerintem olvassátok el ezt a könyvet, mert azt a világképet festi le, ami ténylegesen várhat az emberiségre! A könyvben elektromos viharok vannak az egyenlítő környékén, 80-90 fokos idő is lehet. Azt lehet a könyvből tanulni, hogy az emberiség maga alatt vágja a fát, és sürgősen cselekednie kell, hogy megmentse a jövőjét.

Szénási Szilárd 7.a