War Thunder

A War Thunder egy 2012-ben kiadott játék, amiben játszhatunk második világháborús és már újabb járművekkel is. Alapból csak hajózni, repülőt és tankot vezetni lehet, de ha már sokat játszol, akkor elérhetővé válnak a helikopterek is.

A fent leírt három járműnek sok változata van, például a repülők csoportjába tartoznak a bombázók, a vadászrepülők és a vadászbombázók is. A játék nagyon sokrétű, mert sok játékmód közül választhatunk, az alap három járművel akár háborút is szimulálhatunk.

A leggyakoribb repülős csatát árkád csatának hívják, ebben a módban az a csapat nyer, aki megsemmisíti az ellenfél földi egységeit, tankjait, ezen kívül fontos az is, hogy az ellenfél ne tegyen harcképtelenné, és hogy a saját egységeidet ne tudják lebombázni. Ezen kívül még népszerű a légi ostrom is. Ebben a játékmódban 9 másik játékossal együtt kell bombázó csoportokat megsemmisíteni, és megakadályozni, hogy lebombázzák a bázist. Ha áttérünk a tank csatákhoz, akkor az előbb említett kettő mód a tankokhoz is elérhető, csak a "légi ostrom" helyett tankostrom van, és annyi a különbség, hogy tankok közelítik meg a bázisod, és nem szabad hagyni, hogy a bázison belülre kerüljenek. A hajóknál csak egy mód van, amiben hajóval és repülővel is lehet menni, itt az a cél, hogy a bázisokat elfoglaljuk. Pályától függ, hogy hány pont van, de a leggyakoribb a három pontos pálya. A helikopterekkel egy csatában tankokkal együtt tudunk játszani, de csak ha már megsemmisítettünk pár ellenséget. Ezek a fő módok, ezeken kívül még lehet saját csatát csinálni akár barátokkal is. Ez a játék játszható számítógépen és konzolokon is.

Én már három éve játszom ezzel a játékkal, és nagyon tetszik benne az, hogy sok játékmód és jármű van benne. Ennek a játéknak köszönhetően ismertem meg sok repülőt. Remélem, meghoztam a kedveteket a War Thunderhez.

Dömötör Bendegúz 7.B